“Uiteindelijk overwon ik mijn angst door hem in de ogen te kijken en er niet meer van weg te lopen.”

In deze post, mijn eerste interview, ga ik samen met Kim dieper in op haar verleden ervaring met Angst. Kim had van jongs af aan reeds last van angst en existentiële levensvragen, en leerde hier doorheen haar leven dieper naar kijken en steeds bewuster en beter mee omgaan, tot ze uiteindelijk de kracht binnenin zichzelf vond om de angst te overwinnen, en meer in connectie te staan met zichzelf dan ooit tevoren.

  1. Dag Kim! Stel eventjes kort voor wie je bent en wat je doet:

Mijn naam is Kim, ik ben 41 jaar en ben vastgoed bediende. Ik ben 2 jaar geleden gescheiden en heb een dochtertje van 9. Nu met Corona heb ik veel vrijheid omdat ik van thuis uit werk en dat vind ik heel fijn. Ik werk van thuis uit en dat geeft me veel vrijheid waar ik heel erg van geniet. Tussendoor een wandeling doen of een meditatie,… Dan kan ik echt even opladen waardoor ik veel beter in balans blijf.

2. Wat is jouw grootste mentale uitdaging geweest en wat was hiervan de oorzaak?

Bij mij was het vooral angst. Bij mij is deze angst heel jong begonnen met vragen over waar we vandaan komen en waarom we hier zijn, echt het soort existentiële vragen waar jij ook al over sprak. Ik vond het leven op zich echt heel eng en was er ook van overtuigd dat ik hier nooit uit zou geraken en dit heeft best lang aangesleept. Op een gegeven moment werd het dan echt zo erg dat ik me echt heel slecht begon te voelen en merkte dat ik er echt iets aan moest doen en zo ben ik dan eigenlijk verder in mezelf beginnen kijken.

3. Wat was het moment dat je hulp zocht?

De eerste keer was dat heel raar want ik was natuurlijk nog heel jong, maar ik weet dat ik naar mijn mama ging en zei dat ik me echt heel slecht voelde en dat ik hulp nodig had. Ik was echt enorm angstig en dat eerste moment is nu ondertussen al dertig jaar geleden maar we zijn toen hulp gaan zoeken en daar is het eigenlijk begonnen.

4. Hoe heb je in jezelf de kracht gevonden om hiermee om te gaan en je angst te overwinnen?

Uiteindelijk ben ik bij een coach terecht gekomen die ook heel veel met spiritualiteit enzo bezig was en dat klikte echt heel goed. Zo ben ik dan eigenlijk echt in mezelf beginnen keren en mijn angsten onder ogen beginnen zien in plaats van er altijd van weg te lopen. Door echt actief het probleem aan te pakken en in mezelf te gaan kijken naar wat de oorzaak van mijn angsten waren ben ik op een heel spirituele en bewuste manier met mijn angsten en existentiële vragen beginnen omgaan.
Dan ben ik ook naar een training gegaan in Nederland, ‘Ander Leven’, waar ik enorm veel geleerd heb over de invloed van mijn denken en overtuigingen op mijn gevoel en leven. Toen ik daar uit kwam had ik echt het gevoel dat ik er voor goed van verlost was en dat ik er nooit meer last van zou hebben, waardoor ik uiteindelijk wel terug heel teleurgesteld was in mezelf wanneer het weer even slechter ging, alsof ik gefaald had. Maar toen heeft mijn coach mij hier weer heel hard mee geholpen door me te laten zien dat ik terug vertrouwen in mezelf moest krijgen en dat ik het wél kon en dat 1 terugval niet betekent dat ik weer helemaal bij nul moet beginnen. Zo ben ik dan weer op dezelfde manier in mezelf gekeerd en heb ik de angst weer volledig in de ogen gekeken, terwijl ik me afstemde op de energie die ik wilde voelen, niet de lage energie die me gevangen hield. Door afstand te nemen van mijn gedachten en de keuze te maken hier niet in op te gaan, merkte ik dat ik controle kreeg over mijn gevoel en mezelf terug tot rust kon doen brengen. Niet door van het gevoel weg te lopen, maar door er mee samen te zitten en het te omarmen.

5. Hoe ben je als persoon veranderd sinds je grote ontwaking? Wie was Kim vroeger en wie is Kim nu?

Ik ben veel bewuster gaan leven. Vroeger ging ik gewoon af op impulsen en ervaarde ik veel stress. Ik besefte niet hoe slecht het was voor mezelf om zo veel stress te ervaren en ik ging dan ook veel meer in mijn omgeving en gedachten op. Ik ben nu dus veel rustiger en ‘aanvaardend’ en ben ontzettend dankbaar dat dit allemaal is gebeurd. Ik zou het niet willen terugdraaien want ik heb er ontzettend veel uit geleerd en het heeft me als persoon ook echt doen groeien dus het is uiteindelijk een zegen geweest dat me een beter persoon heeft gemaakt. In zo’n moment van angst of uitdaging MOET je hiermee aan de slag en moet je hier iets mee gaan doen, waardoor je achteraf ook veel sterker in je schoenen terug staat.

6. Ervaar je jouw problematiek soms nog en hoe ga je hiermee om?

Dit is iets waar ik het overlaatst nog met mijn coach over heb gehad. Zij zei dat het mogelijk is dat ik het ergste inderdaad al gehad heb en dat ik er nu voor goed vrij van ben maar even goed kan het zijn dat dit weer terug komt. We zijn ook maar gewoon mens, we kunnen geen ‘übermensen’ zijn die nooit angst of moeilijkheden ervaren. Terugvallen of vastzitten is dus nog af en toe deel van het proces maar in plaats van het me tegen te laten houden om nog van het leven te genieten en me vast te houden in een laag gevoel en onvermogen, aanvaard ik het wanneer het heel af en toe nog opkomt en doe ik gewoon verder mijn ding. Op die manier merk ik ook dat de angst dan gewoon weer weggaat omdat ik er geen aandacht meer aan geef en ik aan andere, positievere dingen meer energie besteed. Met mijn vrije wil kan ik toch gewoon de persoon zijn die ik wil zijn. Af en toe wat angst hoeft mijn leven dus niet meer tegen te houden.

7. Hoe merk je dat jouw omgeving en leven vervolgens extern is veranderd? Heb je dingen aangetrokken?

Ja, vooral in het laatste anderhalf jaar sinds ik echt met manifesteren en spiritualiteit actief bezig begon te zijn merk ik dat vooral de mensen rondom mij enorm zijn veranderd. Ik merk zo bijvoorbeeld dat ik enorm gelijkgestemde mensen aantrek en heb op deze manier echt al prachtige dingen meegemaakt. Zo contacteerde ik ooit een schrijver die een boek had geschreven over angst en deed ik in een impuls ook mijn verhaal in de e-mail. Even twijfelde ik of ik het wel zou doen omdat mijn ego me tegenhield met gedachten als “wat gaat hij daar nu aan hebben”, maar uiteindelijk volgde ik mijn hart en heb ik zo een ontzettend mooie ontmoeting gehad met de schrijver. Niet alleen dat, maar ik heb uiteindelijk zijn boek ook in mijn facebookgroep geplaatst die ik begonnen was om met zo veel mogelijk mensen inspirerende verhalen en dingen te delen, en zo hebben nog tien anderen zijn boek gekocht en hier echt veel aan gehad. Dit heeft de schrijver opnieuw gemotiveerd om zijn verhaal te blijven delen en zo merkte ik dat ik heel dankbaar was dat ik initieel de schrijver gecontacteerd had. Ik merk dat hoe meer ik mijn gevoel volg en mensen ondersteun waar ik inspiratie uit haal en me goed bij voel, hoe meer ik voel dat ik écht iets goed doe en dit dus ook meer aantrek.
En nog iets heel grappig: Ik was gisteren net aan het denken dat ik het ook zo leuk vond dat ik met jou in contact ben gekomen en dacht nog dat het zo fijn zou zijn om elkaar eens te zien of te videochatten, en net daarna stuurde je me een berichtje voor dit interview! Dus zo zie je maar!

8. Wat is jouw belangrijkste levensles al geweest?

Dat alles gebeurt voor een reden en dat je alles wat op je pad komt moet omarmen en aanvaarden. Alles wat ik al heb meegemaakt heeft me al gebracht tot waar ik nu ben, ook mijn angsten en uitdagingen, en we moeten dit moment dus altijd aanvaarden zoals het er is.

9. Heb je een spirituele praktijk?

Ja, ik mediteer elke dag via de app ‘meditation moments’ of gewoon op mezelf in stilte of met achtergrondmuziek. Ik doe ook aan affirmaties om bepaalde positieve gedachten in mezelf te affirmeren en zo kan ik verbinding maken met een positieve energie.
Affirmaties die ik bijvoorbeeld gebruik zijn “Ik ben energie” of “Ik ben nu al heel”. Als ik opmerk dat ik angst heb, weet ik dat dit geen positieve energie is en focus ik me weer op mijn innerlijke zelf en de liefde binnenin.

10. Hoe zij jij jouw toekomst? Wat is je levensdoel verder?

Ik hoop dat ik nog gewoon verder kan groeien in hetgeen waar ik nu mee bezig ben. Ik merk dat mijn volgende levensmissie is om licht onder de mensen te brengen en toch mijn gevoel hierin te volgen om bijvoorbeeld nog meer vrijwilligerswerk te doen, waar ik nu ook recent mee begonnen ben. Mijn doel is om mensen verder in verbinding te stellen en positiviteit te verspreiden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Chat openen
Klachten? Plan hier een GRATIS gesprek!
Hoi!
Verlang je naar een persoonlijke transformatie aan de hand van coaching?
Plan hier met mij een gratis gesprekje in!